btn_agenda

Trots, lastig, maar tevreden!

23 november 2018

20181122 123909Vandaag maken wij bekend dat al onze verkoopactiviteiten in de autosport worden overgenomen door Bram Hoogstra: de autosport specialist.

Trots zijn wij op ‘ons pap en mam’. Dankzij hun tomeloze inzet zijn we zo ver gekomen als familie en zijn we specialist geworden op het gebied van autocross.
Marcel Leeyen is bij ons pap terecht gekomen begin jaren 80. Marcel zocht grip om zijn autosport hobby te kunnen uitvoeren: autocross. Ook al wist ons pap, als kraanmachinist en voormalig loader chauffeur, wel het een ander van tractie was dit toch weer wat anders. Hier ontstond onze liefde voor autocross.                                                                                                             
Marcel was en is dus de motor geweest die ons verbonden heeft aan deze sport. Zelfs nu kennen we eigenlijk weinig mensen die er zoveel voor over hebben of hadden als Marcel. Alles moest kloppen, alles moest en zou zelf bedacht worden. Marcel was en is hierin onze koning; hij en zijn monteur ademden autocross.                                                                                                                                       
In 1987 pakte Johhny Hakvoort op een Immler band de winst in de Europese wedstrijd in Garyp. Ons pap trok zijn stoute schoenen aan. In een tijd zonder internet en fax, was zijn idee simpel. Ik rij naar het gebied waar ik ongeveer van denk dat daar de banden worden gemaakt. Ik neem goede vriend Hugo uit Duitsland mee en een foto van een Immler band. Na flink wat ouderwets speurwerk is Michael Immler gevonden en begint een vriendschap die tot op de dag van vandaag voort duurt.
Tot van 1988 tot 2018 hebben wij met liefde en kei hard werken ontzettend veel Immlers verkocht, geleverd, gerepareerd en gecreĂ«erd. Om alle kampioenen en mancheoverwinningen te tellen die zijn behaald op de door Micheal Immler gemaakte en door ons geleverde banden is onbegonnen werk. Wat we wel weten, is dat we bij nagenoeg elk raceteam in het Nederlandse kampioenschap of Eurobokaal team een bijdrage hebben mogen leveren aan hun en onze sport.                                                                 
Onze broer Jeroen wilde uiteindelijk nog wat verder naast alleen de verkoop van bestaande banden. Het idee van de Prostor werkt bewerkt en aangepast naar Jeroen zijn idee. Met Unigom werd een ‘gentlemens agreement’ gemaakt en Unigom maakte de band die Jeroen bedacht had. De Eurocross was geboren. Helaas zoals ooit wel vaker met een gentlemens agreement hield dit geen stand Unigom haalde onze naam van de band en ging deze onder eigen naam verkopen. Uiteraard stopte daar onze samenwerking.                                                                                                                                               
Daar waar we eind jaren 80 begonnen met de familie Immler hield deze relatie stand tot het moment in 2014 dat de familie hun mallen en hun know how verkocht aan de fabriek waar tot de dag van vandaag elke band met de hand wordt samengesteld. Een uniek en tijdsrovend proces, waarbij vakmanschap en geduld voorop staan. Grip op vele ondergronden en de bekende gele streep zijn kenmerken die tot op de dag van vandaag nooit zijn veranderd.                                                                                                     
Autocross toen en nu; autocross is veranderd, zullen velen zeggen. Toen was autocross iets voor monteurs die heel goed konden sleutelen en rijden. Tenminste in onze ogen. Nu zien we ooit teams waarbij de coureur misschien niet de beste techneut is, maar wel de beste coureur.. Maar wat altijd hetzelfde is gebleven, is de passie. De passie om elke zomer en elk weekend te bouwen, te verbeteren, te versnellen; daar waar je kan met welk budget dan ook. We zien ook nu als familie een groot verschil in budgetten, maar dit is iets wat er altijd al wel is geweest.                                                                         
Wat maakt autocross dan zo mooi en zo spannend? Het verschil tussen een groot budget en een klein budget is op de baan vaak niet zo groot. Dus strijd, acties en slimmer omgaan met tractie en budget is een neverending story. Dat maakt autocross de sport die het zo mooi maakt.                                              
Afgelopen zomer maakten Roland en Lianne bekend dat er een kleintje aan komt en na de geboorte van Eric zijn dochter Nena is dat het 6e kleinkind voor ons pap en mam. Een gezellige drukte. De kleintjes zorgen ook voor veranderingen in het time management . De Clio vond vervolgens eigenlijk per ‘’toeval’’ een perfecte nieuwe match. Zou dit dan eventueel dan ook zo kunnen zijn met de banden die we verkopen en de daarbij behorende klantenkring? Aan het einde van het afgelopen crossseizoen hebben we zelf contact opgenomen met de partij die ons het meest geschikt lijkt voor de job: Bram Hoogstra, 24/7 autocross uitademen en 110% inzet voor de job. Bram Hoogstra was en is natuurlijk een mooie concurrent en collega gebleken en we dachten daar wel de juiste klik mee te hebben. Nadat we Bram hebben gebeld, zijn we eens bij elkaar gaan zitten en we waren er snel uit. Vanaf 2019 neemt Bram met veel plezier de vrachtwagen, de voorraad, maar ook alle banden en verkoopactiviteiten van de autosporttak van Van der Valk bandenservice over.                                                                                   
Een lastig besluit om als hele familie te nemen. Een gat dat ontstaat, maar ook meer tijd voor andere zaken, zoals de kleintjes die er zijn en die komen. Namens ons pap en mam en onze hele familie danken we al onze klanten, kopers, vrienden, kennissen en autosportliefhebber voor jullie vertrouwen in ons als bedrijf en in onze familie. Wij hopen dat jullie net als wij terug kijken op een prachtige geschiedenis van ruim 30 jaar!                                                                                                                      
Wat nu
 ? Geen Clio v6 met Eric erin.. Geen Van der Valk MAN op de cross .. We zullen zien. Voor het eerst in 30 jaar gaan wij een seizoen tegemoet waarin we met een koelboxje lekker langs de baan gaan zitten genieten van alle creaties en van alle acties van jullie als coureurs of als teams. Namens ons allen:

Dank jullie wel voor 30 jaar geweldige herinneringen en prachtige sportmomenten!!