btn_agenda

NIEUWE MAATSTAF IN 4-SEIZOENENBANDEN

9 september 2015

Meer dan twee decennia ervaring in 4-seizoenenbanden vormt solide basis voor succes

Vredestein introduceert een compleet nieuwe generatie 4-seizoenenband: de Vredestein Quatrac 5, de opvolger van de succesvolle en veel geprezen Vredestein Quatrac 3. Dankzij de kennis en ervaring van Vredestein en de grote hoeveelheid aan technologisch vernuft die in de jongste versie is verwerkt, heeft de band alles in zich om opnieuw de maatstaf in zijn segment te worden.

Vredestein en 4-seizoenenbanden, het is sinds de introductie van de eerste generatie Quatrac in 1993 een vanzelfsprekendheid voor 

Quatrac5

iedereen die het hele jaar door zonder bandenwissel veilig onderweg wil zijn. En net als alle banden van Vredestein, is ook de nieuwe Vredestein Quatrac 5 ontwikkeld in het internationale R&D Center van Apollo in Enschede. In dit epicentrum van innovatie, ervaring en know how streeft iedereen hetzelfde doel na: een leidende rol in bandentechnologie. Talloze, onafhankelijke tests door consumentenorganisaties en verkeersclubs bewijzen dat Vredestein synoniem staat aan veiligheid, duurzaamheid en topprestaties.

Doordacht loopvlakdesign
De nieuwe Vredestein Quatrac 5 kenmerkt zich ook door het fraaie, asymmetrische design van het loopvlak, een uitgekiende symbiose van een winter- en zomerband. Het profiel aan de zomerzijde, met verlaagde airratio, zorgt voor een uitstekende handling, volop stuurprecisie en veel dwarsgrip op droog en op nat wegdek. De winterzijde, met zijn lamellentechnologie, garandeert grip op een koude of besneeuwde ondergrond. Opvallend is de asymmetrische buitenste langsgroef waarvan de randen onder verschillende hoeken in het loopvlak zijn geplaatst. Hiermee is de stijfheid van de band nog eens extra geoptimaliseerd, wat resulteert in meer stabiliteit en verbeterde handling op droog wegdek.

Nieuwe technologie: 3D Grip Claws
Diverse nieuwe technologieën maken hun debuut in de Vredestein Quatrac 5. Zoals de 3D Grip Claws. Deze zijn aangebracht tussen de lamellen in het midden van de band en zorgen voor perfecte grip in bochten. De 3D Grip Claws maken het bovendien mogelijk om snel te accelereren, zelfs op besneeuwd en ijzig wegdek.

Full Silica Compound
Een andere noviteit voor de Vredestein Quatrac 5 is het Full Silica loopvlakmengsel met zijn speciale polymeersamenstelling. Dit zorgt voor een hoge mate van slijtvastheid, wat een lange levensduur garandeert, terwijl de gelijkmatige drukverdeling voor een egaal slijtagebeeld zorgt. Voor de ontwikkeling van dit loopvlakmengsel is gebruik gemaakt van Vredesteins nieuwste mengers op basis van tandemmengtechniek. Hierbij vinden de eerste mengfase en de silanisatiefase van het rubbercompound gelijktijdig plaats.

Groen EU-bandenlabel, erkende winterband
Ook niet onbelangrijk: de Vredestein Quatrac 5 reduceert het brandstofverbruik dankzij een lage rolweerstand. Voeg daarbij de korte remweg op nat wegdek plus een zeer gering afrolgeluid en het is evident dat de Vredestein Quatrac 5 goed scoort op alle drie de onderdelen van het EU-bandenlabel. Dat levert terecht het predicaat ‘groene’ band op. De Vredestein Quatrac 5 is bovendien voorzien van het ‘Three Peak Snowflake’-symbool en de reguliere M&S-codering. Daarmee voldoet deze 4-seizoenenband aan de richtlijnen die gelden in landen waar winterbandenplicht geldt.

De techniek van de Vredestein Quatrac 5 in het kort:
• Innovatief loopvlakdesign: met asymmetrische buitenste langsgroef voor meer stabiliteit en verbeterde handling op droog wegdek.
• Vredestein Quatrac know how: meer dan 20 jaar ervaring als marktleider in 4-seizoenenbanden.
• 3D Grip Claws: volop grip in bochten, sneller accelereren op sneeuw en ijs.
• Doordacht en aantrekkelijk design met unieke zomer- en winterzijde: geoptimaliseerde prestaties onder alle omstandigheden.
• Groen EU-bandenlabel: lage rolweerstand, korte remweg op nat wegdek, uitzonderlijk stil.
• Innovatief Full Silica Compound: slijtvast, lange levensduur.

Matenpakket Vredestein Quatrac 5
185/65 R15 88 H
195/65 R15 91 H
185/60 R15 88 H XL
195/60 R15 88 H
185/55 R15 82 H
195/55 R15 85 H
215/65 R16 98 H
205/60 R16 96 H XL
205/55 R16 91 H
205/55 R16 91 V
225/50 R17 98 V XL
225/45 R17 94 V XL